Om mij snel te bereiken kan je links onderaan de pagina met mij chatten

Deze site dient als showroom

Mijn winkel is gesloten. Je kan altijd contact met mij opnemen voor meer informatie.

De planken

Voor wie houdt van culinaire avonden, gezellig borrelen of gewoon mooie eyecatchers in de keuken, zijn deze luxe handgemaakte serveer- en snijplanken onmisbaar. Deze planken zijn niet gemaakt om verborgen in een hoekje te liggen, maar lenen zich perfect voor alle bourgondische uitspattingen en feestjes. En natuurlijk zijn het de perfecte cadeaus voor mensen die houden van stijl, duurzaamheid en vakmanschap.

De behandeling

De snij- en serveerplanken zijn natuurproducten, daarom is het belangrijk om ze op de juiste wijze te behandelen. De planken mogen niet in de vaatwasser, omdat dit de levensverwachting kan aantasten. Gewoon afspoelen met warm water en schoonmaken met een afwasborstel is voldoende. De gebruikte houtsoorten hebben van zichzelf een desinfecterende werking.

De planken kunnen soms een beetje uitdrogen, waardoor ze lichter worden en de buitenkant wat ruwer aanvoelt. Dit is eenvoudig te verhelpen door de plank simpelweg met een beetje druivenpitolie in te smeren. Druppel een beetje olie op de plank en wrijf dit met een keukenpapier egaal uit over de plank. Druivenpitolie is in de meeste supermarkten verkrijgbaar.

Het gebruik

Er zijn snijplanken en serveerplanken verkrijgbaar via de website. Het productieproces van beide soorten verschilt en het is dan ook belangrijk om te weten dat serveerplanken niet als snijplank gebruikt kunnen worden. Een korte uitleg hierover:

Een snijplank is gemaakt van kopshout: dit is de kopse kant van een plank. Door van de plank steeds een stukje af te snijden en deze 90 graden te draaien, creëer je een kopshouten snijplank. Waarom is een kopshouten snijplank nou wel handig om op te snijden? Je zou kopshout een beetje kunnen zien als een borstel. Als je hierin van boven met een mes snijdt, sluiten de haren zich direct als je het mes terug trekt. Dit zorgt ervoor dat de plank mooi blijft, maar het is ook beter voor de messen.

Serveerplanken worden van de bovenkant van de plank gemaakt en hebben daardoor niet dezelfde eigenschappen als de kopshouten snijplanken. Hierdoor gaan zij sneller stuk als men er met een mes in gaat snijden. De messen worden ook sneller bot.

Het maken van kopshouten snijplanken is arbeidsintensiever dan het maken van serveerplanken.

Marloes

Mooi handwerk en met aandacht gemaakt. Aaron weet je wensen te vertalen in een unieke serveerplank met eigen signatuur. Dank je wel!

Timo

Het kerstcadeau voor mijn vriendin is binnen. Dit gaat ze geweldig vinden. Zo mooi en strak gemaakt. Alles past precies en deksel sluit geluidloos door pasvorm. Kwaliteit, prijs en levertijd gewoon goed. Echt een aanrader!

Anuska

Mijn snijplank is binnen. Geweldig stukje vakmanschap. Boven verwachting mooi vormgegeven en verassend mooi samengesteld uit verschillende stukken hout. Ook geleverd voor de afgesproken levertijd. Absoluut z’n geld waard. Bedankt Aaron!

Mijn atelier

De Veste 15 36
8231 JL, Lelystad
Neem contact op voor een afspraak 

Neem contact met mij op

info@aaronbriaire.nl